Wednesday, 19 November 2014

Kelebihan Dan Kebaikan GLA Complex Shaklee

[ GLA Complex ] GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing. Mari kita baca kebaikan GLA COmplex Shaklee : · Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid. · Meningkatkan kesuburan. · Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome) · Membantu dalam menangani menopause. · Menguatkan kuku & rambut. · Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri. · Membantu menangani ekzema. · Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis. · Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri. · Menguatkn immuniti badan. · Mempelahankn process penuaan. · Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung. · Mengawal kencing manis · Mengawal kolesterol. · Bagus untuk saraf.  Macam mana rupanya GLA ni??
GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik. Konsultasi eksklusif dari saya yang juga pengguna dan pengedar sah Shaklee. Pm/wasap untuk tempahan. Farah Alwani 0175925972 Shaklee Products Advisor. COD Penang | Negeri Sembilan. ID 1073104

Sunday, 15 June 2014

Manfaat dan Khasiat Collagen Shaklee Powder

APA ITU KOLAGEN? 

 # Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. # Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen. # Kolagen melindungi organ, peut, hati, jantung, paru-paru, saluran darah, sel otak dan lain-lain. # Kornea juga adalah kolagen. # 80% daripada tulang adalah kolagen. # Kolagen penting dalam kesihatan dan kecantikan dengan mengekalkan badan yang muda, anti-penuaan, mencegah penyakit dan menjaga kesihatan badan.

 TANDA-TANDA KEHILANGAN KOLAGEN 
 # Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur.
# Gusi yang tidak sihat.
# Garis halus kelihatan pada leher. 
# Payudara dan punggung kendur.
# Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan.
# Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung.
# Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan. # Kulit hilang keanjalan, lebih kering, kelihatan tua dari umur sebenar, organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
# Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakitt sendi.

 KOLAGEN DARIPADA SISIK IKAN MERAH - Sumber Kolagen Terbaik
# Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m, dibawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, adalah mustahil bagi ikan biasa untuk hidup.
# Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pounds, bertelur dan hisup dengan bebas di dalam lautan dalam - menjadikan ia sumber kolagen terbaik (mengekalkan kelembapan kulit) dan elastik (mengekalkan keanjalan kulit - boleh melantun apabila dicubit).
# Kepaduan sel yang sangat tinggi. 
# Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan.
# Jisim molekul yang sangat rendah - menyerap dengan mudah dan berkesan di dalam badan kita.
SHAKLEE Collagen Powder mengandungi 7 ramuan aktif bagi meningkatkan keberkesanan.
1. Keanjalan - menyokong pembentukan tisu penyambung
# Ekstrak Kulit kerangan laut - Mengandungi glukosamine, sebagai pelincir bagi sendi, menghidrat mata dan melegakan ketidakselesaan mata.
# Lactobacillus Acidophilus - Meningkatkan penyerapan kolagen.

2. Penghidaratan - menyokong penghasilan kolagen dan asid hialuronik # Ekstrak Biji Camellia Japonica - mengandungi asid oleik dan isoflavon juga membekalkan nutrisi dan penghidratan.
# Ekstrak Pfaffia - merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon dan meningkatkan tenaga batin. Juga meningkatkan tenaga dan prestasi

3. Antioksidan - bekalkan nutrisi untuk penghasilan kolagen dan melawan radikal bebas
# Vitamin C - menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.
# Vitamin B2, B6 - membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen dalam sel tubuh. KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER
# Anti penuaan - mengurangkan kedutan dan liang roma.
# Melembap - melembap dan mengurangkan kekeringan kulit.
# Mencerah - mencerahkan pigmentasi dan jeragat.
# Menegang - menegangkan payudara dan pinggul.
# Menyubur - menyuburkan rambut, kulit, kuku 
# Meningkatkan Pergerakan - Badan lebih bertenaga dan aktif. 
# Mengembalikan Keanjalan - Kulit lebih muda bermaya.
**Saya makan ni orang kata saya baru umur 18.. Err.. Ada sesapa nak tambah? Hihihihi..

 Farah 0175925972

Anakanda Arjuna Beta

Aish Shalam.. Namerr cayerrr Qoooghiii.. Heeee.. #candid #abqarybaihaqi #pandaiselfiedahhhhhh

Pengedar Shaklee Puncak Alam, Sunagi Buloh, Saujana Utama & Seluruh Malaysia.

Alhamdulillah. Kami buddyz heee. Haritu saya gitau tentang saya.. Kali ni alhamdulillah my buddyz, my soul, my heart adalah Kerabat Fenomena Shaklee di kawasan Puncak Alam, Saujana Utama, Meru, Sg Buloh, Ijok, dan lelain lagi.. Geng puncak alam pun dah pasan kot muka beliau ni dok hantarkan selaluu hehe.. Insya Allah yaa..Boleh kontek beliau untuk COD barang dah ek.. Namanya Ahmad Zakwan. 0176669893 Hehe?

Dugaan Menambahkan Pendapatan Di rumah

Sebenarnya antara perkara tak best bila dok kerja dari rumah kan.. Orang ingat kita dok ngadap henfon 24jam.. Walhal kita tengah attend customer.. Orang ingat kita ni pemalas buat kerja sebab kita sibuk uruskan barang customer.. Orang ingat kita ni asyik melepak tengok internet walhal kita tengah order barang customer.. Paling tak best.. Orang ingat kita ni suka keluar jalan2.. Walhal kita p COD barang customer.. Apa-apa pun.. Saya rasa bahagia sebab saya kasi anakanda saya makan tanpa gagal setiap hari walaupun adakalanya saya yang MISS makan.. Saya rasa hepi setiap hari sebab walaupun saya sibuk tapi saya masih boleh masak untuk famili.. Saya rasa bangga setiap hari sebab saya tengok perkembangan anak setiap hari sama ada dia jatuh bangun duduk berdiri dan bila dia tumbuh gigi.. Apa saja orang nak kata.. Saya? Ada internet. Kerja saya jalan, anak saya kenyang.. Dan saya masih boleh bersosial secara offline dengan kejiranan.. Dan saya bahagia sangat dengan suami tercinta dan anak kesayangan saya pun.. Yang paling bahagia, saya menjana ekonomi famili saya sambil tepuk anak tido.. Iya saya berjaya lakukannya.. Walaupun dengan henpon 24 jam di tangan.. Erm. Modal saya RM75 je hihihi.. —

Pengedar Shaklee Seremban, Senawang & Seluruh Malaysia

Bismillah.. Assalam alaika warah matullah.. Salam Jumaat.. Allahumma Solli A'la Saiyidina Muhammad.. Perbanyakkan selawat ya hari ni.. Salam kenal jugak untuk semua yaa.. Hehe.. Nama saya Farah Alwani binti Md Kasa.. Saya pengedar bebas Shaklee di kawasan Seremban, Senawang, Kuala Pilah, dan bersedia untuk membuat penghantaran untuk anda di seluruh Malaysiaaa.. Konsultasi khasss untuk para pelanggan saya terutamanya untuk Set Penyusuan Set Kulit Gebu Set Penurunan Berat Badan Set Kesuburan Set Kehamilan Set kanak-kanak Set Berpantang Serta berkaitan sistem penghadaman dan kesembelitan hehe.. Insya Allah.. Semuanya saya dah lalui dengan Shaklee.. Semuanya jugak saya akan share secara eksklusif untuk pelanggan saya yaa.. Save the number, and feels free to ask me about Shaklee products n Shaklee Bussiness..

Khasiat Susu Ibu

Zuzu aku keringla. Malas dah. Zuzu formula dalam senang, bancuh, dia minum ja. " *** Jangan bercita2 nak ajar anak dengan zuzu formula sejak dari memgandung. Kuatkan azam nak zuzukan anak kita yaa.. Banyak kebaikannya.. Kalo tak caya.. Tengok sini.. Fa 0175925972 Photo: " Zuzu aku keringla. Malas dah. Zuzu formula dalam senang, bancuh, dia minum ja. " *** Jangan bercita2 nak ajar anak dengan zuzu formula sejak dari memgandung. Kuatkan azam nak zuzukan anak kita yaa.. Banyak kebaikannya.. Kalo tak caya.. Tengok sini.. Fa 0175925972

Sunday, 18 May 2014

Apa Beza Daftar Ahli di Farmasi Atau Bawah Upline?

Aha. Ni logo team saya hehe.
Santekkan.. Hehe.. Ok gini., saya nak share sikitlah yaa.. Ada dua tiga orang kawan saya yang hepi untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee selepas mendengar tentang kebaikan produk dan kelebihannya lepas menjadi ahli.. Saya pun hepi untuk tolong daftarkan.. Tapi selang dua tiga hari.. Ada pulak dua tiga kawan saya tu yang 'hepiiii' bagitau saya yang mereka dah pun mendaftar sebagai ahli Shaklee.. Yang hepinya, dorang ingat kami bolehlah bergabung sekali kan.. Ekceli kan, tak keterlaluan saya kata yang dua tiga orang tu sebenarnya salah langkah sebab ada yang mendaftar dalam kedai makanan organik dan farmasi yang menjual shaklee berbanding mendaftar bawah upline yang aktif macam team kamilah.. Bukanlah salah langkah apa.. Beza team kedai dengan team macam kitorang ni,adalah dari segi khidmat coaching dan bantuanlah.. Contohnya, ada pulak kawan saya ni memilih untuk daftar di kedai, tapi pastu ada masalah nak login sistem, atau apapa masalah rujukan lain, memang terus terang saya cakap. Saya tak boleh bantu. Sebab saya bukan upline anda dan saya bukan pengsponsor anda, camna saya nak check dan bantu dari segi dalaman lelain.. Secret grup kitorang pun ada 4 grup kot kalo korang dah join.. Ruginkan kalo daftar kat kedai yang kita tak kenal.. Hehe.. Jadi kalo daftar bukan dalam team kitorang, cemana saya nak invite masuk grup2 rahsia tuu.. Logik kankankan.. Pastu.. Walaupun eksklusif untuk pelanggan dan anak-anak Shaklee saya saja konsultasi saya ni, tapi setakat nak terang camna nak makan alfalfa dengan ostematrix masa sembelit tu kira boleylaa saya terangkan.. Selain itu, sila rujuk kat pendaftar id anda.. Sama jugak kalo p branch.. Nak daftar nama di branch pun anda kena tau ID upline anda Contohnya ID saya 1073104.. Kalo tak dorang akan letak nama n id dorangla. Pastu kompem dahla dorang bizi kat kaunter.. Masa bila nak coaching anda untuk menuju ke 5 angka hahaha.. Oleh itu, berhati-hatilah ya.. Saya serius nak berniaga ni.. Dan saya serius jugak untuk nak cari ahli team yang serius seterusnya nak jadikan anda team saya yang serius.. Hehe.. Jom join Fenomena Team saya mehmehmeh. Farah Alwani Alzakwani What Apps 0175925972

Friday, 25 April 2014

Amalan Untuk Dapatkan Zuriat

[ Bila kau nak ada anak?  ] Edisi Khas.

Statement paling menyakitkan hati yang disoal oleh orang yang sememangnya tak kenal sapa Allah Rabbul Izzati. Baik orang tu dah kawen 6 bulan, atau lapan puluh juta tahun pun, tolonglah, janganlah ditanya soalan2 ni pada pasangan suami isteri yang dalam kesedihan ni.. Kalo dia ada anak, dia takkan sorok, dia mesti akan tunjuk dan bawak selalu.. Kalo nampak takda yang mengekori tu, baiklah kita simpan soalan tu dan diam diri saja dari kita sakitkan hati mana-mana pihak. Nak sakitkan hati senang, tapi apalah payahnya nak jaga hati aja kan. Kadang kalo nak senarai berapa banyak produk yang kita dah guna untuk kesuburan yang ada kat Malaysia ni.. Banyakk.. Semua ada testimoni masing2.. Semua testimoni power2.. Tapi janganla sekali2 lupa.. Kita mintak kat barang atau kat Allah? Kalo kita keluarkan wang berjuta2 pun tak jadi apa kalo kita lupa nak mintak kat Dia.. Sekarang ni, insya Allah, ubah, kita ce senaraikan berapa banyak amalan yang kita dah buat untuk 'pujuk rayu' Allah kurniakan kita zuriat.. Kita pujuk Allah, kita mohon.. Saya sangatlah memahami bagaimana perasaannya bila ditanya orang, 'Bila nak ada anak, bila nak ada anak..'. Lainla kalo gurau ' Eh, dah ada isi yerr.' Kan lain tu bunyinya. Saya, walaupun penantian tak lah lama mana, tapi rintihan itu terasa.. Ditambah dengan sakit mistik yang saya alami sebaik selepas berkahwin.. Suami jaga saya terlantar berbulan2, dan hanya Allah jugak yang tahu perit pedihnya.. Tak apa, ingin saya berkongsi apa antara amalan yang Allah suka kita buat untuk pujuk rayu Dia.. Dulu tak sungguh2 agaknya, tapi lepas merintih, bengkak mata, Allah bagi jawapan pada saya tak sampai sebulan.. Alhamdulillah.. :) 1. Setiap kali sujud terakhir doa sungguh2. Rintih sungguh2. Biar sampai menangis. Biar sejadah basah. Doa biar spesifik. 'Ya Allah, aku nak anak sebab aku takmau aku dan suamiku tiada pewaris.. Aku nak anak sebab aku nK tambahkan lagi ibadah aku dan suamiku.. Ya Allah, jika dengan anak kurniaanmu buat aku makin mencintaiMu, aku mohon kau kabulkanlah permintaanku, Ya Rabbi..' 2. Bakal ibu wajib amal 4 doa ni. Sangat mustajab. Saya sampai skarang wajib baca ketika sujud terakhir dan ulang semula baca doa selepas sembahyang.. Bila seorang ibu dah niat nak jadi ibu, jangan gagal untuk mula mengumpul doa.. Sebab doa dan ibu ibarat isi dengan kuku.. Rugi kalo jadi ibu tapi takmau jadi pendoa. **1. Rabbi habli minassolihin.. **2. Rabbi habli minladunka zurriyatan toyyibah, innaka sami'ud du'a.. **3. Rabbi la tazarni fardaw wa anta khairuw warisyin) **4. Subha naman amruhu bainal kaafi wannun.. Subha naman amruhu iza aroo da syai an aiiyaquu la lahu kun faya kun.. Selain tu boleh tambah ayat 74 surah Al Furqan: Rabbana hablana min azwa jina wazurriyatina qurrota a'yun, wajaalna lil muttaqiina imama.. 3. Baca surah Maryam sungguh2. Diulang, sungguh2. Sebab bila kita sungguh2 baru kita dapat rasa kuatnya tarikan ayat tu sejak ayat pertama 'Kaaf, Haa, Yaa, Ainn, Sodd..' 4. Jangan lupa sedekahkan apa saja baik wang atau apapa setiap kali jumpa bayi. Pegang kepala baby tu dan niatkan yang kita hanya mohon Allah balaskan ganjarannya. 5. Mohon ibu bapa doakan kita. Sebab doa dorang makbulllllll sangat2. Jangan ada benci pada mak ayah mentua ya, sebab mereka adalah mak suami kita, wajib kita taat pada diorang melebihi ketaatan pada mak ayah kita sendiri Kalau ikut hierarki. Macam saya, kebetulan ibu bapa mentua dan adik2 ipar buat umrah kat Mekah, saya bagi satu buku doa yang saya tulis seniri apa yang saya nak dan beriya untuk ibu mentua saya bacakan tiapkaketika ziarah di Raudhah, Jabal Nur dan Jabal Rahmah. Allah Maha Kuasa, sehari selepas mereka pulang ke Malaysia, kami dapat khabar gembira. Kuasa Allah. :') 6. Jangan lepaskan hari-hari Jumaat dengan biar berlalu tanpa kita sempat berdoa untuk zuriat kita.. Yaa.. 7. Dah setel kat atas ni barulah boleh mulakan ikhtiarkan dengan apapa produk. Contohnya Shaklee yang sinonim dengan GLA, B-Complex, Zink, dan Vitamin E.. ( Yang ni aja yang saya tahu, yang lain tak tahu pulak.) Nak makan tu pun kena niat yang kita makan ni kerana Allah, bukan nak makan sebab ubat ni power. Ubat ni penggerak, tapi Allah yang berkuasa untuk gerakkannya. Allah ada dekat dengan tengkuk kita.. Mengadulah pada Dia.. Semoga Allah muliakan Suamiku, Keempat-empat ibu bapa dan mentuaku, anakandaku Abqary Baihaqi Alzakwani dan saudara-mara Islamku yang banyak membantu.. Amin.. Ikhlas, Bonda Farah. Nota : Tiada hakcipta dalam Islam. Amiklah semua yang saya tulis ni untuk dikongsi sebagai manfaat pada bakal ibu2t yang lain.. Semoga Allah selamatkan kita.. Amin.

Saturday, 19 April 2014

Join Shaklee


"..Ehh. Aku nak beli barang untuk makan seniri aja. Taknak la jadi ahli. Takyah pun takper.."

Erk. Sapa kata anda jadi ahli Shaklee kena meniaga ni meh habaq mai kat makcik.. Aisey, takyah pun takpe lerr.. Makan seniri ke nak jual ka terpulang pada badan..

Cam anda jadi ahli Aeon Jusco, Aeon Big, Mydin tu suma.. Renew tetiap tahun plak tu untuk dapatkan barang pada harga promo.. Sama aja konsepnya.. Anda amik kad keahlian, pastu tunjuk ID, pastu beli. Pastu nikmatilah semuanya pada harga ahli, SEUMUR HIDUP..

Jangan salah sangka yerp. Oh, nak jadi ahli Shaklee kan, cuma add RM75 aja termasuk kos pos kit keahlian.. Mehla nak tolong daftarkan. Rugi kalo selalu dah beli barang tapi tak jadi ahli, kankan.

Salam sayang
Bonda Farah.
0175925972

Vivix Yang Wowwww

Yeayyyyyyy dah malammm.

It is time for vivix. Adohai. Bertuah la sapa yang amal vivix. Jangan amik sesudu hari ni, pastu minggu depan plak sesudu eh. Amik biar konsisten baru bleh nampak kesannya.

Rugi amik tapi tak amal. Vivix ni rasa anggur muscandine. Sejibik buah anggur ni RM140.. Besar buah golf. Uuhuhu.

Dengan izin Allah, sapa sangka botol secomel itu pernah menyembuhkan pesakit kanser dan strok..?

Satu rumah, satu vivix. Rasa muda, jadi muda.-Namblas tahun-Budak sekolah. Hihi.

Fa 0175925972

P/s: Jus Ostematrix 4, mamak. Bungkus ikat tepi. Err, ais takmau.

Testimoni Ostematrix


[Petua Farah : Elakkan Kaki Bertopengkan Gajah]

Pergh. Terbaca testimoni ni kat gugel (dalam pic)

Terus terkejut. Betullah. Dulu orang kata, asal peknen aja, mesti kaki bengkak. Kalo nak tau kita dah dekat nak bersalin ka belum, tengok kaki. Kalo bengkak, pastu surut,maksudnya nak dekat dah la. Malangnya. Kaki beta tak pernah bengkak. Memang perasan sangat sebab saya mengandung dulu serentak dengan my bff. So kami akan keep update memasing tanya,

"Eh, kaki hmpa bengkak tak? Kaki km bengkak sangat"

"Oyaka? Kaki km tak bengkak langsung plak"

Tetiba timbul rasa jeles. Kenapa kakiku tidak bengkak?? Ahaha.

Tak sangka amalan saya yang tak pernah gagal masa mengandung iaitu amik ostematrix menambahkan bonus lain plak. KAKI TAK BENGKAK MASA PEKNEN.

Rasa bertuah plak. Uhuhu.

Fatut kena amik ni kalo 2nd peknen nanti. Hihihi.

Salam saranghae.
Bonda Fa.
0175925972

#NasibKakiDenTakJadiKakiGajahMasaPeknen.

Keep Calm And Write Something

Antara cabaran ketika bershaklee di hujung jari..

" Ater ko ni asik dok ngadap henpon jer, bek ko tolong aku ni masak kat dapor.. "

" Ala,ko dah tau balik umah mak mentua, simpanla henponntu. Kan dah kena sound seround sebab dok pegang h
enpon dari pagi tadi.."

" Haih, kalo henpon tu tak lepas dari tangan tu dari tadi, cemana laaa nak kaya kan.. Rentikanlah fesbuk2 ni..

*****---------*****

Sesungguhnya tanda2 orang berjaya adalah apabila dia kental walaupun orang dok pandang serong kat kita yang dua puluh empat jam pegang fon.. Uhuhu..

Tapi pegang tepon doplopatjam pun takpalah kan asalkan tetiap 14hb bonusku masuk.. Dari doplolapanjam pegang tepon scroll newsfeed fb tapi tak jana pendapatan, cuma jana pendapat pasal spekulasi dan reformasi saja buat apa iye dok.. Hee..

Salam sayangku salmah.
Bonda Farah
0175925972

Rasai Kenikmatan Ostematrix

Edisi berpantang kali ni menyebut pasal sembelit.. Sesungguhnya, kontraksi ke tandas adalah lebih serrram dari kontraksi ke labour room, kawan..

Peristiwa hitam tu memang tak dapat saya lupakan sampai bila2.. Uhuhu.. Terima kasih tak terhingga pada suami yang sudi sesangat menemaniku yang meraung dalam tandas..

Buat para suami.. Jangan kutuk para isteri yerk yang jadi gini.. Kawan saya kena gelak dengan suaminya bila dia cakap dia sembelit.. Osah tak paham den apo yang nak digolakkan..

Jadilah pendorong isteri anda sejak dari labour room, hinggalah ke wash room.. Alkisahnye..

Saya,
Graduan Sembelit. Isk.
Bonda Fa 0175925972

#LabiyuAlfalfaOstematrix!
#berpantang

#sembelit

Esp Cintaku

Reward diri dengan ESP...

Senawang hujan lagii.. Hehehe,, kalo time pantang bleh la minum suam2.... Kalo nak yang sejuk bleh aja minum yang sejuk... Tader masala.. Hee..

Meh la rasa sekali meh..


farah 017 5925972

Cinch Tea Yang Awesome..


Kalo nak berfesyen, tengoklah kemampuan diri..
Kalo tanak teh lipton, minum la cinch tea.. Wihihi..

Ni pantun eh.. Jangan pikir apapa..

Bagi yang tatau, Shaklee jugak ada teh pelansing, teh metabolisme, teh berpeluh, teh bagi sedap badan. Teh penyegar, dan lelain lagi,,

Tapi semua dirangkumkan jadik sebijik jenis teh.. Cinch Tea namanya.. Ada 28 stick..

Sangatttttla berbaloi amik sebab untuk sebulan..
Trust me, amik sesachet, campir aeliter air sejuk, goncang, biar 5 minit, pastu minum.

Masya Allah. Segar. Just one word bleh cakaplah kan.. Segar. Tambah sket. Energetic. Tambah lagi, bepolohhh. Tambah lagi? Takyah la.. Amik sepaket takyah tambah dah. Ngeheee..

Salam sayangggggg.
Fa 0175925972

Pendapatan Lumayan Dengan Shaklee

"Shaklee merancang untuk menawarkan lebih peluang perniagaan kpd masyarakat Malaysia khususnua golongan ibu muda bagi meningkatkan taraf hidup dan ekonomi" - Mr. Bradford Richardson, Presiden Shaklee Antarabangsa.

Memang ramai ibu muda dah menjana pendapatan lumayan dengan Shaklee, baik yang bekerja sepenuh masa mahupun suri rumah. Anda bila lagi yaa..? Gelombang Shaklee di Malaysia sedang berkembang.

Nak share sket aja..
Kenapa saya pilih Shaklee?
√ Produk hebat dan berkesan
√ Modal rendah RM75 je dan tak perlu buat loan dan stok menggunung dirumah
√ Online coaching so tak perlu kerap keluar rumah.
√ Pendapatan 4 - 5 angka. Consistenly. Banyak incentives dari Shaklee Malaysia
√ Saya sedang menuju ke arah successful WAHM.
√ Financial freedom & gives the best for my family n serves the community.

Bestkan? Semoga Allah permudahkan jalan saya dan anak2 biz saya. I am completely fall in love in Shaklee.

Pluss. Kalo ada sesapa yang nak join tapi masih teragak2 tu, kamon.. Fast action, fast result.. 

Salam sayang.
Bonda Farah.

Omega 3 atau Lemak Ikan?Pilihan Anda?

Dalam atkins diet, lchf atau diet biasa sekali pun, lemak baik adalah sangat penting untuk menyingkirkan lemak jahat @ lemak tepu.

Sebab tu dalam lchf, disaran amik good fats berbanding bad fat yang lebih kepada makanan berproses.. Antara kebaikan atkins ni sebenarnya, baik dalam mempengaruhi budaya pemakanan kita yang suka add sugar yang baaaaanyak dalam badan. Saya lah tu. Sket2 ice blended. Haishh.

Dalam atkins jugak, mementingkan pembakaran lemak instead of tenaga untuk memastikan pengecilan inci dan jugak penurunan kilos. Lemak terbakar jangan panggil bomba tau. Nanti bomba datang berlumba2. Lechum,lechumm.

Kira berita baik untuk yang mengamalkan atkins atau lchf, Omega Guard ni adalah hasil daripada minyak ikan, yang membantu mempercepatkan pembakaran lemak tepu khususnya kat perut. Kita kalo atkins membantu 55 persen, omega guard ni plak boleh membantu dalam 40 persen. Kalo digabung, 95 persen kemungkinan tu boleh berlaku. 'Bolehlaa,bolehlaa' Jarjit cakap.

Ahah. Bagusnya bagi pengamal minyak ikan ni, secara tak langsung boleh jugak membantu untuk membuatkan kita berasa cepattt berpeluh dan membolehkan workout kita lebih berkesan ar.

Ada klien setia saya bagi feedback, beliau mengamalkan atkins dannn jugak omega ni secara serentak, terujanya saya, bila beliau cakap yang peluh mencurah-curah ke ladang gandum walaupun baru 5 minit berthreadmill. buff.ly/1h5GYNK sungguh.

Ohhh. Tak lupa. Kapsul minyak ikan Shaklee tak ada carbs yaa. Tapi kalo bahulu ikan Shafiee ada carbs 36g.
Jadilah pengguna bijak. Ngehehehehee.

Onyonyonyonyo
Bonda Farah
0175925972

Disclaimer : Fakta di atas dirumus dari pembacaan saya sebelum ni,manakala fakta tentang bahulu ikan Shafiee pula tiada kena mengena dengan hidup dan mati. Semoga Farah Alwani cepat kurus, amiin. Eh. Melatah plak. Opocot2.

Raih Kejayaan Gapai Impian

Duit-duit, dimana kau duit..
Duit-duit, hutangku membukitt..

Post ini post emosi pas tengok ramai orang beremosi sebab duit. DUIT.

Kepada penghutang2 yang ada banyak hutang keliling pinggang, taun inilah masanya financial
freedom tu akan jadi milik kitaaa..

Kalau semua jawapan kepada soalan-soalan kewangan bulanan anda tak terjawab di benak anda, itulah masanya anda perlu mencari kebebasan.. Kebebasan berbelanja. Kebebasan bekerja. Kebebasan berkeluarga. Dan kebebasan fikiran dari berkerut-kerut memikirkan punca wang mana yang nak dikorek setiap kali menjelang tengah bulan..

Best tau bila tetiap bulan aja bukan kita tak sabar nak pikir nak bayaq semua hutang cemana, tapi kita tak sabar nak pikir kita nak bagi sedekah banyak mana pulak kat pertubuhan untuk Gaza,Syria dll, atau yayasan kebajikan lain. Sungguh, perasaan ini indah.

Mehlaaa jual bitamin.. Sihat dapat, insya Allah, upah pun ada.. Sama kot gaji bisnes ni dengan gaji masa makan gaji.. Kalo buleh dapat upah sambil tepuk anak tido, buat apa saya nak dapat upah sambil hati seniri kena tampar.. Huhuhuhuhu..

Fight for your financial freedom with us..

Salam sayang,
Bonda Farah.
0175925972

Set Wajib Kanak-Kanak

Set ni set wajib yang patut ada pada semua kanak-kanak.


Ramai ibu bapa di sini yang sayangkan anak2.. Sudah semestinyalah kan.. Tapi, jangan silap menyayangi anak sampai bila kat kedai, dibelikan keropok.. Asal kat kedai aja adalah jajan yang dibeli untuk si kenit. Alasan?

" Dah dia suka. Tengok tu, dia kan makan tuu.. Anak nak makan kopok ni kan, bagi ajalah.."

Haish. Ibu-ayah, budak kecik kan, apa yang kita bagi dia amik tau. Racun tikus atau furadan tu kalo disuap pun dia makan.. Apatah lagi jajan yang takda khasiat tu kan.

"Eleh, anak aku makan jajan ni semua gak. Sehat jerk."

Tu dah rezeki dia nak sihat. Kalo dah terkena nanti kang,

'Rosak buah pinggang sebab kandungan MSG yang banyak pada keropok;
75% kanak2 pengidap diabetis;
Kanser darah sebab makan megi yang disyaki memgandungi wax atau lilin;
Blablabla;etc'

Beringat dulu sebelum kena yerk. Sebab tu saya kata set wajib untuk anak adalah Omega Guard dan Mealshake ni. Boleh dijadikan kudapan, kunyahan, bancuhan, minuman, atau homemade aiskrim perisa vanilla gak tau.

untuk IQ elok amik Omega Guard.
Untuk kulit, badan, usus, tumbesaran dan minda plak elok amik Mealshake. Sedappp.

"Eh, anak aku tak makan ni semua ponn pandai jerk diaa.."

Tu tak makan dah pandai, ce kasi cuba makan tengok, entah2 darjah 6 takyah amik UPSR, terus amik A-Level apa. Sapa tahu. Kan?

Heheh. Tepuk dada, tanya selera. Eh, tapi jangan tanya selera kita, tanya la selera anak sama. Hihi.

Salam sayang,
Bonda Farah.
0175925972

Pilihan Ibu Ibu Masakini

"Eh. Bila bersalin?" 

"Seminggu dah ni."

"Amacam pantang, ok?"

"Tak berapa bestla. Badan tak segar. Amik jamu baby kuning. Hasben beli set bersalin Sengkayu Tinggi."

"Lohh. Apsal tak amik Shaklee..? Hari pertama bersalin kan dah bleh amik dah..?"

"Eh boleh ka amik dari hari pertama?"

"Nak amik dari sebelum bersalin pun boleh kecuali alfalfa tu jaa.."

"Eh, pulak.. Boleyka amik masa peknen..?"

"Lohhhhh.. Dah tentula set bersalin ni kebanyakannya dari sebelum mengandung, mengandung, berpantang, n menyusu pun dok pakai, datin aiii.."

"Ater ngaper idok dikabor ke teman awei2..? Haish.."

------------***********-------------

Sekian sketsa tengahari wERA.fm..

Kalau lihat dengan teliti, vitamin yang disarankan sejak hamil tak banyak beza dengan pantang n menyusu. Just add on few vitamins je.

Sbb itulah jimat dan berbaloi.. Kan..? Ke memang ada orang tak sukakan penjimatan? Hihihi ish rugi2.. Dah la pastu boleh share2 makan dengan sesapa saja..

Mesti sonok kan keluarga bahagia, anak ceria, suami gembiraa.. Hihi!

Salam sayang
Sa-rang-hae.
Bonda Farah
0175925972

Standby Standby Fenomena Shaklee Dengan Set Set Menarik

Wah. Ramai benor yang posa sejak semalam eh..

Praktikkan untuk Ramadhan ek.. Hee

Kalo saya saya, saya akan spare sesiap set Ramadhan dengan ESP & Performance drink. Ngeheee..

Paduan dorang berdua ni memang dapat mencegah dehydration sebab Performance drink dapat membekalkan elektrolit.. Pastu ESP plak dapat mengenyangkan kita sepanjang berpuasa aritu..

"Saya suka saya sukaaa..."

Salam sayang
Bonda Farah.
0175925972

#MasaBulanPosaSetahunDanDuaTahunLepasBondaDapatPosaPenuhTauJadiTakYahTinggalPosaHewHew

Jauhi Buasir..


Okeh. Set buasir done. Tadi pagi order set buasir untuk customer..

Apa ja yang ada dalam set ni?

-Zinc Complex untuk sembuhkan luka
-Omegaguard untuk kurangkan bengkak
-Ostematrix untuk kurangkan sembelit

Nampak simple kan. Simple ke gejala sembelit ni? Heh. Ce tanya pada pengidap buasir n sembelit, ce interview dorang punya kesengsaraan.. Iskk..

Salam sayang,
Bonda Farah.
0175925972

Seputih Esp,Seindah cinta dihati

Assalam.

Stop Monday Bluesss. Enuff is enuff. Lets partayy. Hee.

Hari ni hari senin yer. Sila pakai baju warna putih untuk diserap bersama aura anda. Esok get ready baju warna merah jambu, yerp.

Okeh, hari senin saya tribute untuk kongsi masalah penghadaman yer, biar minggu ni masalah penghadaman lancarrrr gitu.

Wah. Pagi jangan lupa amik alfalfa k. Pastu bComplex dengan Vita C. Jangan asik amik ESP sampai lupa kat yang lain. Yang lain tu suma tulang belakang ESP tau.. Ka ESP yang jadi tulang belakang semua supplement..? Hehehe.

Jom ESP plak jom.. 

Salamss Farah.0175925972

Dasyat Collagen Powder Shaklee!!

Wah. Macam iklan kat tiwi.

"Usia bukanlah lagi penghalang"

Hihihi. Majulah Collagen Powder Shaklee untuk usiaa.. Ngeeee...

Saranghae,
Bonda Farah
0175925972

ostematrix oo ostematrix...

''Bila malam aja mesti promo Ostematrix.'' Kata kawanku. Heheee.

Sebab bila malam + tdo + susu + nyenyak + krem + sok pagi bangun lawas = ostematrix.

Hehee. Sebab tu oste ni dikategorikan sebagai pil dudududu. Dudududu tu macam mendodoikan anak tdo la hehe. 

Saya ni penggemar susu tau,tapi sauya tetap amik oste. Susu tu saya suka sebab rasa susu tu. Tapi dalam masa yang sama, saya tahu hakikat yang kalsium dalam susu sangat sikit dan boleh hilang sejurus pas bercampur dengan suhu badan, pemakanan, dan perut kita seniri.

So, kenapa ramai yg suka OSTEMATRIX sebagai pil kalsum pilihan ?

♡ hilangkan lenguh seharian bila bangun tidur pagi esok
♡ melawaskan sisa toksin dalam perut
♡ tak mudah penat kaki bila jalan2 kat mall. dah tak payah cari bangku utk rehat seba!b betis dah cramp
♡ sakit pinggang ketika period atau semasa menyusukan baby akan hilang
♡ sakit gigi semasa pregnant sudah tiada lagi
♡ migrain & sakit kepala makin kurang
♡ tiada masalah sembelit semasa berpantang selepas melahirkan anak masalah sembelit semasa berpantang
selepas melahirkan anak . INI PENTING! Huwaaa..

Bulan ni saya menjemput semua untuk membeli ostematrix pada harga ahli dan harga promo.

Daftarla keahlian shaklee dan banyak ganjarannya nanti. Sembelit hilang, tulang pun kuat. Eh.

Bismikallah huma ahya waamut.

Salam sayang,
Bonda Farah.
0175925972

Sarapan bersama Esp

Selamat gud morning.

Akibat terpengaruh dengan hidangan salad buah2an dan kekacang yang ditambah Greek Yogurt dari akak otai KDO, hehe, maka pagi ni saya pun mengsarapankan diri dengan salad buah pisang, buah badam, taburan roti gandum bakar, err, koko krunch sket hihihi, pastu tak lupa, ESP sesudu.

Bersama susu + ESP gak tau.

Result? Omaiii. Sangatlah sedap n sogar tekak den berbekpes tauu. Wuhuu.

Hasil? Malam baru lapar. Tatau apa yang ada pada hidangan sarapan ni sampai cetu plak jadinya. Ehehe. Okeh, IF is on progress.

Mood : Teruja dengan Greek Yogurt. Boli bokeh kocik dulu, dah abes ni kompem den sambar botol bosar. Ihihihi. 

Salam sayangg.

Diet oh Diet

Uhuk. Antara sebab kenapa saya pulun diet semula selepas kocik jap dulu ( aww ) ..

Tu la sebabnya saya pulun makan ESP, cinch, omega, alfalfa dengan oats.. Uhuhu.. 

Selain nak sihat, saya takmau jadi ceni bila abqary baihaqi p sekolah nanti.. Uhuk uhuk..

#kurniakanlahakuanakyangbaikdansoleh
 aminnn..


Indahnya hidup bertemankan Esp

Assalam.. Terima kasih untuk feedback semalam.. Tanpa membuang masa.... Aha..
Okeh.. Order dibuka eh.. Pastikan ori, baru beli.. Hehee..

Mana lima orang yang nak semalam tu? Hehe.. Angkat jari. Hehe. Nanti i hantar kat alamat yuol.. Orait..

Aha, bagi yang mengandung, nak kurus, berpantang, nak zuzu banyak, nak tenaga ekstra, nak fitkan otot, untuk kesuburan, untuk kulit lawaa..

Last batch ESP ni kalo nak grab.. Kalo abes batch ni sebelum 31hb.. Janganla merayu kat daku dalam PM huhu.. Mustila dah takdo stok dah den.. Hew hew..

Salam sayang.
Bonda Farah. Bonda Qary hee.
0175925972


Esp dan Lecithin yang Menawan


Dua minggu.
Dua.
Dua minggu. Huhuhu. Ingat lagi. Penah dulu ngam2 dua minggu berat drop 9kg amik ESP.. 

Macam akak ni, sama gak la.. Dua minggu dia nampak beza.. Jaga makan dah la.. Jangan hadap banyak2 bila on diet yerk.

Farah 0175925972.




Ah ha...kebestan yang tiada tandingannya..Mr Garlic


Hai. Entahla.. Ni eksperimen saya agaknya..

Saya kan, kalo tetiba alami sakit kepala - sebab angin naik ke kepala agaknya, memang akan rasa pening semacam. Tak tahan kadang2.

Tapi saya kalo jadi cetu, saya memang akan amik dua bijik Garlic ni. Sebab pernah buat dulu, saya taktau cana nak hilangkan angin kepala ni, taktau nak buat apa dah, last2 tetiba aja amik Garlic ni dua bijik n makan.

Otomatikeli, saya sendawa kaw2, sampai rasa cam baaaanyak sangat angin berlumba keluar.. Taktaula ada kena mengena dengan garlic ke apa, tapi garlic ni memang Panadol saya yang utama setiap kali kena serang pening kepala tahap gaban.

Siriyesli, airililebiu mai mister galik.

Emmuahh.

Ubah Pendirianmu...

Move!

Haha. Betol. Kadang selalu dengar kawan2 boring dengan tempat kerja, boring dengan kerenah bos, boring dengan kekerapan buat benda yang sama dua tiga empat lima enam kali..

Ce try - tukar. Tukar gaya fikir. Tukar gaya sikap. Pola fi
kir dan pola sikap kita bagaimana. Kalo kita nak kekal macam tuuu jugak dengan bos yang makin annoying, kita tentukan. Kalo nak duduk jugak mengadap kerjaan yang samaaaaaa dari awal tahun ke hujung tahun, kita jugak tentukan.

Tukar angin jom. Saya dulu berfikir nak dok rumah jaga suami, jaga anak, jaga keluarga. Tapi pola fikir saya berubah lepas saya bantu mak2 kat sini dalam sokongan penyusuan susu ibu dengan bantuan milk booster shaklee. Sejak itu, pola sikap saya berubah.

Semalam. Saya pi masters celebration kat Marriot Putrajaya, sekali lagi pola fikir saya berubah. Saya mastertobe in Shaklee.. Amin.

Anda, nak jadi suri rumah yang berjaya di mata keluarga atau di mata dunia?

Mari kita tentukan,

Farah 0175925972

Hari Penganugerahan Shaklee

Dah setel dah majlis penganugerahan title Masters untuk dua2 masters Shaklee kitorang.. Arghh.. Sangat inspireddd..

PM Cery Mamafaiz buat kejutan dengan hadir terus dari KLIA terus menuju ke pentas.. Saaaaangat teruja..

Bergambar pulak dengan mastertobe mommy Aishah Amin pun dah menimbulkan aura. Taniah nanny Puteri Yusof n grandnanny Azlin Atan, doakanlah anak cucumu ini pulak setahun dari sekarang..

Master Farah n Master Zakwan is ondewayyyyyy... Woha!

Skang ni mari ke klinik amik darah lagi nak check platelet darah ku yang menjunam lagi semalam.. Huuuu.. Petua atasi denggi korang kasi kongsi pehlisss..




Fenomena Shaklee


Alhamdulillah.. Bandar Puncak Alam makin dikelilingi dengan orang yang sihat dan nak jadi sihat.. Malam ni saya buat penghantaran di lima lokasi berbeza dalam puncak alam jugak.. Alhamdulillah.. Ni hadiah hari jadi saya kot dengan berita gembira ni dari warga puncak alam.. Tapi satu aja lokasi di Seremban, hehe.. Kang saya pos kan.. Hee..

Tqtq semua.. Ingat yer, puan2.. Saya bagi konsultasi percuma yer eksklusif untuk para pasien saya.. Apapa hal boleh aja tanya saya..

Aha, Cik HZ seperti dalan pic, nanti Cinch Shake Mix Caffe Latte dah sampai saya poskan..

Saya jual ek.. Semoga Allah memberikan hasil yang terbaik untuk semua.. Amin..

Farah 0175925972
972

Selembut kulit bayi,Standbykan Collagen Powder


Hah. Ni si kecik tengah tdo. Perhatikan beliau punya kulit tanpa secalit mekap atau pun moisturizer. Hihi.

Tapi betullah, ater hape keheynye kalo muka dia bermekap-mekapan pun kan.. But ekceli, nak bagitau anda yang time ni, peratusan kolagen dalam badan kita saangat tinggi. Seban tu kulit baby macam orang korea. Licinnn.

Tahukah korang, kalo korang minat cita korea, maka korang kena jugakla ada kulit yang santekk macam org korea? Sebab orang korea apply kolagen dan makan kolagen dari kecik nak.. Kita makan kolagen bila dah berkedut.. Salah kan.. Huhu..

Kalo yg amalkan makan Glutathione ( sebutan : gluta-tai-yon )yang fofuler sejak akhir 2 ni, makanlaa.. Tapi saya naaak share sket kan..

1. Biasanya produk tu ada perisa, pastu pewarna, kompemla ada pengawet dan perisa kimia, jadi anda tak dapat nak pastikan kekdahnya dorang ni pakai sumber pengawet yang betul atau tak.

2. Pastukan, dorang akan add gula. Kalo dah ada manis korang akan suka sebab sedap, kalo sedap korang akan beli lagi, pastu kalo kena diabetis korang jangan marah kat dokte tu pulop.

3. Tahukah anda yang kolagen saaangattttt senang untuk berkurang khasiatnya kalo dibiarkan dalam keadaan terdedah dan terbuka walaupun untuk masa seketika? Sebab korang beli yang jenis canister kan, so korang akan bukak tutup kan, maka at the end of canister tu, korang hanga dapat gula dan sisa kolagen aja. Khasiat glutanya dah masuk angin. Kalo korang rasa kulit korang makin lawa, itu terpulanglah. Tapi pada saya, it is placebo efek.. Hehe.

Mari bertukar ke collagen powder shaklee, dia dalam sachet.. Koyak n tuang. Tuang dalam mulut. Cair di mulut. Tidak di tangan.

Akhir kata, muko anak toghuno den memang ponoh kolagen skang ni, kalo makin tuo umo kito, makin kito kono copek replace e balik semulo.. Sobab bukan untuk kulit yoo, tapi untuk sendi ekaw juo.. Ke Jolobak ke Jolobu, tuai padi tigo tangkai, kalo dah kono komat Jolobu, tak mati badan merasaii.. - kato omak den, kato ucu den.. Tetibo.

Farah 0175925972